Methodieken

Polyvagaal theorie

Wat is de Polyvagaaltheorie? De polyvagaaltheorie legt de nadruk op de verbinding tussen ons autonome zenuwstelsel en onze emotionele toestand. Het beschrijft hoe drie subsystemen - het ventrale vagale, sympathische en dorsale vagale systeem - onze reacties op stress, ontspanning en sociale interactie reguleren.

Hoe wordt de Polyvagaaltheorie toegepast in therapie? Bij onze therapiepraktijk gebruiken we de polyvagaaltheorie als een krachtig hulpmiddel om de fysiologische reacties van onze cliënten te begrijpen en om effectieve interventies te bieden die zijn afgestemd op hun individuele behoeften. Door te leren herkennen welk deel van het autonome zenuwstelsel actief is, kunnen we gepersonaliseerde benaderingen ontwikkelen om emotieregulatie te bevorderen en trauma te verwerken.

Voordelen van de Polyvagaalgeïnformeerde therapie:

 • Diepgaand begrip van de neurobiologische basis van stress, emotie en sociale interactie.
 • Effectieve interventies gericht op het activeren van het ventrale vagale systeem, zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness en lichaamsgerichte technieken.
 • Verbeterde behandelingsresultaten voor angst, depressie, trauma en andere emotionele uitdagingen.

Integratie met bestaande therapeutische benaderingen: Ik integreer de polyvagaaltheorie met bestaande therapeutische benaderingen, zoals traumagerichte therapieën, lichaamsgerichte therapieën en mindfulness-gebaseerde interventies. Dit helpt ons om een holistische benadering te bieden die afgestemd is op jouw unieke behoeften en doelen.

Begin jouw reis naar emotioneel welzijn: Ontdek de kracht van de polyvagaaltheorie in therapie en start jouw reis naar emotioneel welzijn en veerkracht. 

Let op: Onze polyvagaalgeïnformeerde therapie biedt geen vervanging voor professionele medische of psychiatrische behandeling. Het is bedoeld als aanvullende benadering om jou te ondersteunen op jouw reis naar welzijn.

Gestalttherapie

Wat is gestalttherapie?

Gestalttherapie, afgeleid van het Duitse woord "Gestalt" wat "vorm" of "geheel" betekent, benadrukt het belang van het ervaren en begrijpen van de totaliteit van het individu - lichaam, geest en gevoelens - binnen de context van het huidige moment. Het richt zich op het onderzoeken van hoe we onszelf waarnemen, hoe we verbinding maken met anderen en hoe we omgaan met de uitdagingen van het leven.

Hoe werkt gestalttherapie?

In Gestalttherapie staat de therapeutische relatie centraal, waarbij de therapeut een ondersteunende en empathische omgeving biedt om je te helpen bij het verkennen van je gedachten, gevoelens en ervaringen. Door middel van gesprekken, lichaamsgerichte technieken en creatieve expressie moedigt de therapeut je aan om bewust te worden van onbewuste patronen, weerstand en blokkades die je groei belemmeren.

Voordelen van gestalttherapie:

 • Bevordering van zelfbewustzijn en persoonlijke groei.
 • Versterking van het vermogen om op een gezonde manier emoties te uiten en relaties aan te gaan.
 • Ondersteuning bij het omgaan met stress, angst, depressie en andere psychische uitdagingen.
 • Verdieping van het begrip van eigen behoeften, verlangens en grenzen.

Ontdek de kracht van gestalttherapie:

Gestalttherapie biedt een unieke benadering die je kan helpen om meer in contact te komen met jezelf, je eigen kracht te ontdekken en een vervullend leven te leiden. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en te beginnen aan jouw reis naar persoonlijke groei en welzijn.

Let op: Gestalttherapie is geen vervanging voor dringende medische of psychiatrische zorg. Het is bedoeld als aanvullende benadering om je te ondersteunen op jouw pad naar heling en groei.

ACT (Acceptance and commitment therapy)

Wat is ACT?

ACT is gebaseerd op de filosofie van mindfulness en acceptatie, waarbij cliënten worden aangemoedigd om moeilijke gedachten en gevoelens te observeren, te accepteren en er afstand van te nemen, in plaats van ertegen te vechten. Het benadrukt ook het belang van het identificeren van persoonlijke waarden en het nemen van toegewijde actie die in lijn is met deze waarden.

Hoe werkt ACT?

In ACT werken we samen om bewustzijn te vergroten over de manier waarop gedachten, gevoelens en gedragingen invloed hebben op je leven. Door middel van verschillende technieken, zoals mindfulness-oefeningen, experientiële oefeningen en waardenclustering, helpen we je om flexibel om te gaan met uitdagingen en obstakels die je tegenkomt.

Voordelen van ACT:

 • Bevordering van psychologische flexibiliteit en veerkracht.
 • Verbetering van het vermogen om met stress, angst en depressie om te gaan.
 • Verdieping van zelfinzicht en zelfcompassie.
 • Creëren van een leven dat in lijn is met jouw persoonlijke waarden en doelen.

Ontdek de Kracht van ACT:

ACT biedt een holistische benadering die je kan helpen om meer voldoening en vervulling te ervaren in je leven, zelfs te midden van uitdagingen en moeilijkheden. 

Let op: ACT is geen vervanging voor dringende medische of psychiatrische zorg. Het is bedoeld als aanvullende benadering om je te ondersteunen op jouw pad naar welzijn en geluk.

Spirituele therapie

Wat is spirituele therapie?

Spirituele therapie is gebaseerd op het idee dat we, naast onze fysieke en mentale aspecten, ook een spirituele dimensie hebben die onze ervaringen en percepties beïnvloedt. Het richt zich op het verkennen van existentiële vragen, persoonlijke waarden, zingeving en de zoektocht naar verbondenheid met iets groters dan onszelf. Wat is onze zielsmissie, wat is oorzaak en gevolg, wat is trauma uit vorige levens. Wat is de ziel, en waar gaan we heen na dit aardse leven? Wat is onze zielsmissie?

Hoe werkt Spirituele Therapie?

In spirituele therapie werken we samen om je te begeleiden naar een dieper begrip van jezelf en je levensdoelen. We gebruiken een verscheidenheid aan technieken, om je te helpen contact te maken met je innerlijke wijsheid en spirituele bron.

Voordelen van spirituele therapie:

 • Bevordering van innerlijke rust, acceptatie en welzijn.
 • Verdieping van zelfinzicht en zelfbewustzijn.
 • Ondersteuning bij het omgaan met verlies, rouw en levensveranderingen.
 • Versterking van de verbinding met jezelf, anderen en het universum.

Ontdek de kracht van spirituele therapie:

Spirituele therapie biedt een unieke benadering die je kan helpen om op een dieper niveau in contact te komen met jezelf en met de universele bron van liefde en wijsheid..

Let op: Spirituele therapie is geen vervanging voor professionele medische of psychiatrische behandeling. Het is bedoeld als aanvullende benadering om je te ondersteunen op jouw pad naar welzijn en spirituele vervulling.